Coronavirus

Coronakrisen presser specialestuderende på teologi

Signe Krarup-Leth er en af de teologistuderende, hvis specialeskrivning er blevet forsinket af coronakrisen. Der er ikke adgang til bibliotek eller læsepladser på universitetet, så arbejdet foregår derhjemme uden kontakt til studiemiljøet. Foto: Privatfoto

Ensomhed, udskydelse af afleveringen samt nye arbejdsmetoder er blandt konsekvenserne af coronaen for de specialestuderende. Vi er blevet bekræftet i betydningen af det fysiske studiemiljø, siger dekan

Teologistuderende Signe Krarup-Leth sidder lige nu i sin lejlighed i København og skriver speciale, om synd og frihed hos Ricoeur og Kierkegaard. 

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

En svær tid

Det Teologiske Fakultet i København har lavet et interview med næstformand for Det Teologiske Fagråd, Sigrid Svendsen, om nye digitale eksamensformer. Her bliver hun blandt andet spurgt:

"Hvordan bevarer I modet i denne tid?"

Til det svarer Sigrid Svendsen:

"I Fagrådet har vi forsøgt at minde de studerende om, at vi stadig har et studiemiljø. Det er bare digitalt for tiden. Mange af de studerende mødes heldigvis stadig med deres studiegrupper over eksempelvis zoom, og vi har også lanceret en essaykonkurrence, som mange forhåbentlig vil deltage i. Men det har været en svær tid, og det kan være svært at holde modet og gejsten oppe. Især når vi ikke ved, hvornår vi kommer tilbage, og hvordan undervisningen vil foregå."    

Kirkelivet og coronakrisen

De omfattende tiltag, der skal bremse coronasmitte i Danmark, får også hidtil usete konsekvenser for kirker og kirkelige organisationer. I denne serie dækker Kirke.dk de mange udfordringer, det stiller kirkelivet overfor, samtidig med at vi deler de løsninger og initiativer, som tages i brug lokalt og nationalt.

Læs alle artiklerne i serien