Coronavirus

Coronaen flytter vægten fra det praktiske til det digitale på pastoralseminariet

De studerende på pastoralseminariet har de seneste to måneder udelukkende haft digital undervisning. Det minder om at gå på universitet igen, mener de studerende, der savner praktiske øvelser. Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix

Praktiske holdøvelser er afløst af digital hjemmeundervisning på pastoralseminariet i dette semester. Det er som at gå på universitet igen, mener de studerende, der er spændte på, hvor praktisk, praktikken bliver 

Homiletik, kirkemusik og retorik er blandt fagene på pastoralseminariet. Kendetegnende for dem alle er, at det praktiske er i centrum, så de studerende kan få en fornemmelse af, hvad det vil sige at være præst.  

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Kirkelivet og coronakrisen

De omfattende tiltag, der skal bremse coronasmitte i Danmark, får også hidtil usete konsekvenser for kirker og kirkelige organisationer. I denne serie dækker Kirke.dk de mange udfordringer, det stiller kirkelivet overfor, samtidig med at vi deler de løsninger og initiativer, som tages i brug lokalt og nationalt.

Læs alle artiklerne i serien