Diakoni netop nu

Chef for Samvirkende Menighedsplejer: Alle i folkekirken har et diakonalt ansvar

Man kan ikke frasige sig sit diakonale ansvar, mener Mette Møbjerg Madsen, der mener, at alle folkekirkens sogne har et diakonalt ansvar. Foto: Heiner Lützen Ank

Der er ingen vej udenom, mener generalsekretær i Samvirkende Menighedsplejer Mette Møbjerg Madsen, det er hele folkekirkens ansvar at hjælpe socialt udsatte. Et arbejde organisationen bidrager til, blandt andet ved ny virtuel besøgstjeneste

I 119 år har Samvirkende Menighedsplejer lavet sognediakoni over hele landet. 

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Samvirkende Menighedsplejer

Samvirkende Menighedsplejer er en paraplyorganisation for cirka 500 lokale menighedsplejer, der arbejde med at udbrede diakonien lokalt gennem etablering af en vidensbank for diakoni, nye projekter kaldet laboratorie, og ved at være landsdækkende.

Samvirkende Menighedsplejers ønsker at få diakonien til at spire i alle hjørner af Danmark. Det sker blandt andet ved økonomisk at støtte to diakonimedarbejdere i Jylland, gennem kursusvirksomhed i hele landet samt ved at igangsætte diakonale projekter over hele Danmark, for eksempel projektet Folkekirkens Feriehjælp’, hvor organisationen har hjulpet flere menighedsplejer med at etablere netværk for udfordrede familier ved hjælp af økonomi og konsulentbistand. 

Kilde: Samvirkende Menighedsplejer