Bispevalg i Roskilde

Bispekandidat: Samarbejdet med de kirkelige organisationer skal være en del af stiftets profil

Det har aldrig været så påkrævende som nu at fortælle, hvad kristendom går ud på, mener Per Vibskov, der er den fjerde kandidat til bispesædet i Roskilde. Foto: Pressefoto

Nørrebroprovsten Per Vibskov er fjerde kandidat til bispevalget i Roskilde. Han har på egen krop mærket styrken i de folkekirkelige organisationers arbejde og vil give dem stor opbakning, hvis han bliver biskop

59-årige Per Vibskov er den fjerde kandidat, der har meldt sig klar til at overtage embedet som biskop over Roskilde Stift, når der til næste år skal findes en afløser for Peter Fischer-Møller.

Per Vibskov

Født 23. maj 1962 i Viborg
1994 – 2002: Teologisk kandidat, Københavns Universitet
2015 –    Provst for Nørrebro provsti og sognepræst (kbf.) i Simeon – Sankt Johannes pastorat
2013 – 2015: Skolepræst, Sankt Josef skole, Roskilde
2012 – 2015: Sognepræst, Roskilde Domsogn
2012:    Sognepræst (kbf.), Store Heddinge-Lyderslev-Frøslev pastorat, Stevns
2011 – 2012: Natkirkepræst, Roskilde Domsogn
2009 – 2011: Sognepræst (kbf.), Store Heddinge pastorat, Stevns
2009: Kst. sognepræst, Roskilde Domsogn
2009: Kst. sognepræst (kbf.), Lille Heddinge-Havnelev-Højerup pastorat, Stevns
2009: Kst. sognepræst (kbf.), Ørsted-Dåstrup pastorat, Roskilde Domprovsti
2008: Kst. sognepræst, Enghave kirke og Gethsemane kirke, Vesterbro
2007 – 2008: Kst. sognepræst, Risbjerg pastorat, Hvidovre
2007: Kst. sognepræst, Rødovre pastorat
2007: Teologisk konsulent og natkirkepræst, Roskilde Domsogn
2006 – 2007: Højskoleforstander, Haslev udvidede Højskole
2005 – 2006: Kst. sognepræst (kbf.), Ågerup-Kirkerup-Hvedstrup pastorat, Roskilde Domprovsti
2003 – 2004: Kst. sognepræst, Risbjerg pastorat, Hvidovre
1980 – 2001: Blikkenslager, taxachauffør, postbud og hjemmehjælper for udviklingshæmmede

Per Vibskov er blandt andet medlem af hovedbestyrelsen for KFUM´s Sociale Arbejde, styregruppeformand for det sociale værested Café Stevnen, Store Heddinge ligesom han underviser i liturgi for folkekirkens nyansatte i Roskilde, Lolland-Falster, Helsingør og Københavns stift.

Kilde: Per Vibskovs hjemmeside