Bispevalg i Aalborg

Bispekandidat: En kirke, der ikke kommer ud på torvet, er en dårlig kirke

Hvis Hanne Dahl bliver biskop over Aalborg Stift skal der arbejdes med at styrke folkekirken som lokal aktør. Det er helt naturligt, mener hun. Foto: Pressefoto

Hanne Dahl er den første kandidat, der melder sig på banen til at blive den næste biskop i Aalborg. Hvis hun bliver biskop, skal kirken som lokal aktør styrkes, og så skal der sættes ord på, hvad der er attraktivt ved at være præst i Nordjylland

De 440.000 folkekirkemedlemmer i Aalborg Stift skal have ny biskop, og nu har den første kandidat meldt sig klar til at efterfølge Henning Toft Bro, når han senere på året giver bispekåben videre.

Hanne Dahl: Blå bog

• Født i 1970 i Aalborg. Opvokset i blandt andet Malaysia, Indonesien og Singapore.
  • Ordineret i Budolfi Kirke i 1998.
  • Forhenværende frimenighedspræst i Morsø Frimenighed, sognepræst ved Dronninglund Slotskirke og studenterpræst i Aalborg Budolfi Provsti. Nu sognepræst i Budolfi, Aalborg Domkirke.
  • Tidligere gennem mange år aktiv i JuniBevægelsen og i 2009 medlem af Europa-Parlamentet for JuniBevægelsen.
  • Mor til tre børn på 12, 24 og 27 år. Gift med Mogens Ove Madsen, lektor i samfundsøkonomi på Aalborg Universitet.