Liturgidebat

Biskopper udvælger 450 deltagere til midtvejskonference om liturgiarbejde

I forbindelse med Himmelske Dage på Heden i 2019 præsenterede blandt andre biskop Tine Lindhardt de rapporter med tilhørende debatoplæg, der er udarbejdet af tre liturgiske arbejdsgrupper. Nu indbyder biskopperne en udvalgt deltagerskare til 'midtvejskonference' om emnet. Foto: Heiner Lützen Ank

Biskopperne indbyder nu til en midtvejskonference, der skal samle op på liturgidebatten. Konferencen er ikke offentligt annonceret, så hvem er inviteret til at deltage? Kirke.dk har spurgt biskop Elof Westergaard

Der bliver i disse dage sendt personlige invitationer med e-mail til udvalgte deltagere i en stor ’midtvejskonference’, der skal samle op på den liturgidebat, som biskopperne satte i gang sidste år.

Midtvejskonference for folkekirkens liturgiske arbejde

Konferencen finder sted i Odeon i Odense fra 9:30 til 18.00 lørdag den 25. april.

Programmet byder om formiddagen på fire oplæg i plenum, herunder et om liturgiarbejdet i Den norske kirke.

Om eftermiddagen kan deltagerne tilmelde sig to af i alt ti workshops om temaer som ”Dåb – hvorfor døber vi?”, ”Forholdet mellem liturgisk fasthed og frihed” og ”Hvad vil de unge have?”

Til hver workshop er der en moderator og tre oplægsholdere – der er både lægfolk og teologer i begge grupper.

Se invitationen, programmet samt navne på moderatorer og oplægsholdere.