Biskop vil 'løse problem' med Det Gamle Testamente på ny præsteuddannelse

Nu kan personer, der har en anden kandidatuddannelse end teologi, efter to og et halvt år og et forløb på pastoralseminariet søge embede i folkekirken. Men de har i løbet af studietiden kun i begrænset omfang studeret Det Gamle Testamente. Det skal der gøres noget ved, mener Københavns biskop. Foto: Kåre Gade / Helsingør Stift

I den nye særuddannelse for præster er Det Gamle Testamente stort set væk, fordi de nye studerende mangler de nødvendige sprogkundskaber til at kunne følge kurserne. Københavns biskop mener, det er et problem, men frygter ikke, det skabet et A- og et B- hold blandt præster

Rettelse onsdag den 24. februar 2020 kl. 15.08: I den oprindelige artikel skrev vi i underbrikken, at "Københavns biskop mener, at problemet måske kan løses med efteruddannelse." Det mener biskoppen ikke. Vi beklager fejlen.

Den nye særuddannelse

Henrik Wigh-Poulsen, Henning Toft Bro og Peter Skov-Jakobsen sad som biskoppernes repræsentanter i det oprindelige udvalg.

I forbindelse med den nye lovgivning vil der blive udnævnt et rådgivende udvalg, som skal tage stilling til de enkelte kandidaters uddannelsesforløb. Det er ikke nedsat endnu.

Se den nye lov.

Skriv et debatindlæg

Kirke.dk er dansk kirkelivs fagmedie. Har du en holdning, en reaktion eller en kommentar, så skriv til os. Debatindlæg må højst fylde 4500 tegn med mellemrum. Vi kan ikke garantere, at vi bringer alle indlæg, og vi forbeholder os retten til at redigere og forkorte. Kontakt os eventuelt, før du skriver.

Send en e-mail