Biskop: Nye dåbs- og nadverkommissioner tager afsæt i langvarig debat

"Begge kommissioner er vigtige, fordi dåb og nadver er de to sakramenter, vi har i folkekirken. Det er blevet sagt om dem, at de i praksis fungerer som folkekirkens bekendelsesskrifter," siger biskop over Helsingør Stift om de påtænkte ritualkommissioner for dåb og nadver i folkekirken. Foto: Johanne Teglgard Olsen.

Når landets biskopper nu vil nedsætte kommissioner til at se på, om folkekirkens dåb- og nadverritualer skal ændres, er det med afsæt i "en debat, der har vist sig mere og mere tydelig over de seneste årtier," siger biskop Peter Birch

Folkekirkens inderste puls skal måske have opdateret rytme og taktslag.

Den foreslåede tidsplan for den nye dåbskommission og nadverkommission

Dåbskommissionen nedsættes for en fireårig periode:

• 2023-24: Kommissionen arbejder med at udarbejde en betænkning.
  • 2025: Betænkningen sendes i høring i folkekirken.
  • 2026: Kommissionen skal på baggrund af de reaktioner, der er kommet fra det folkekirkelige bagland, afgive sin endelige betænkning.

Nadverkommissionen nedsættes også for en fireårig periode

• 2026-2028: Kommissionsarbejde med udgivelse af betænkning
  • 2029: Betænkningen sendes i høring i folkekirken.
  • 2030: Kommissionen skal på baggrund af de reaktioner, der er kommet fra det folkekirkelige bagland, afgive sin endelige betænkning.