Coronavirus

Biskop giver sogne dispensation til at aflyse gudstjenester

Balle Kirke ved Silkeborg har fået dispensation til ikke at holde gudstjeneste de kommende to søndage. På længere sigt overvejer de at holde korte andagter, men menighedsrådsformand Tom Ebbe Jakobsen har ikke tænkt sig at deltage: "Opfordringen fra myndighederne er, at vi skal holde afstand og forsamles få mennesker.” Foto: Leif Tuxen

Aarhusbiskop Henrik Wigh-Poulsen har givet nogle sogne dispensation til ikke at holde gudstjeneste de to kommende søndage. ”Men skal man have yderligere dispensation, skal der være tungtvejende argumenter for det,” siger han

I Balle Sogn i den nordvestlige del af Silkeborg er der to kirker. ”To små kirker”, som menighedsrådsformand Tom Ebbe Jakobsen formulerer det. 

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Skriv et debatindlæg

Kirke.dk er dansk kirkelivs fagmedie. Har du en holdning, en reaktion eller en kommentar, så skriv til os. Debatindlæg må højst fylde 4500 tegn med mellemrum. Vi kan ikke garantere, at vi bringer alle indlæg, og vi forbeholder os retten til at redigere og forkorte. Kontakt os eventuelt, før du skriver.

Send en e-mail