Optag på teologi

Ansøgere med præstedrømme blev afvist ved døren til teologistudiet

Skal præstemanglen til livs skal flere ind på teologistudiet i første omgang. Foto: Kåre Gade

Trods præstemangel er ansøgere med ønske om at uddanne sig til præst i folkekirken blevet afvist plads på teologistudiet. Venstres kirkeordfører vil have regeringen til at skrue op for optaget

Der er mangel på præster i folkekirken, og som Kirke.dk kunne berette om i juli, var der rekordmange ansøgere til teologistudiet ved fristens ophør.

Rekordmange ansøgere - samme antal optagne

Samlet set blev der i år kun optaget én flere teologistuderende end i 2019, nemlig 227 mod 228 i år.

Københavns Universitet modtog i alt 293 ansøgninger og 167 af dem havde teologi som 1. prioritet. 143 blev optaget, mens 23 1. prioritetsansøgere blev afvist.

På teologiuddannelsen i Aarhus fik man 223 ansøgere og 109 af dem havde teologi som 1.-prioritet. 85 blev optaget og 24 1.-prioritetsansøgere blev således afvist.

Kilde: ufm.dk