Aflyste julebasarer får kirker i udlandet til at bede om hjælp i Danmark

Der bliver ingen julebasar i den danske kirke i Paris i år eller i nogen af de andre danske kirker i udlandet, og dermed meste kirkerne en vigtig indtægtekilde. Foto: Frederik Ødgaard Dalum

Coronasituationen har gjort det umuligt for danske kirker i udlandet at gennemføre de kommende julemarkeder, hvor de tjener penge til kirkernes drift. Derfor beder de nu danske menigheder om hjælp

Har man i løbet af de seneste måneder besøgt Kirke.dk's kalender, er en bestemt vending gået igen: Arrangementet aflyst på grund af corona.

Danske Sømands- og Udlandskirker

Danske Sømands- og Udlandskirker, DSUK, blev dannet den 1. januar 2004 som følge af en fusion mellem Dansk Sømandskirke i fremmede Havne og Dansk Kirke i Udlandet.

DSUK har et tæt samarbejde med folkekirken. Alle præster er underlagt tilsyn af en dansk biskop, og mere end 1.000 danske menighedsråd er medlem af DSUK.

Danske Sømands- og Udlandskirker har i 2019 organiseret en folkekirkelig indsats gennem 22 præstestillinger i Sydslesvig, betjening med sømandspræst og/eller assistent i otte havnebyer verden rundt, samt storbykirker og ungdomsarbejde ni steder i Europa samt tre stillinger i Australien, Thailand og Dubai.

Dertil kommer betjening med gudstjenester ved besøgspræster adskillige andre steder, samt ansættelse af lokalt finansierede præster for emigrantmenigheder yderligere 7 steder i Canada og Argentina

Hele DSUKs virksomhed, inklusive den lokale økonomi i de enkelte, tilknyttede kirker, udgør en omsætning på over 60 mio. kr. i 2019.

Kilde DSUK