Aflyste julebasarer får kirker i udlandet til at bede om hjælp i Danmark

Der bliver ingen julebasar i den danske kirke i Paris i år eller i nogen af de andre danske kirker i udlandet, og dermed meste kirkerne en vigtig indtægtekilde. Foto: Frederik Ødgaard Dalum

Coronasituationen har gjort det umuligt for danske kirker i udlandet at gennemføre de kommende julemarkeder, hvor de tjener penge til kirkernes drift. Derfor beder de nu danske menigheder om hjælp

Har man i løbet af de seneste måneder besøgt Kirke.dk's kalender, er en bestemt vending gået igen: Arrangementet aflyst på grund af corona.

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Danske Sømands- og Udlandskirker

Danske Sømands- og Udlandskirker, DSUK, blev dannet den 1. januar 2004 som følge af en fusion mellem Dansk Sømandskirke i fremmede Havne og Dansk Kirke i Udlandet.

DSUK har et tæt samarbejde med folkekirken. Alle præster er underlagt tilsyn af en dansk biskop, og mere end 1.000 danske menighedsråd er medlem af DSUK.

Danske Sømands- og Udlandskirker har i 2019 organiseret en folkekirkelig indsats gennem 22 præstestillinger i Sydslesvig, betjening med sømandspræst og/eller assistent i otte havnebyer verden rundt, samt storbykirker og ungdomsarbejde ni steder i Europa samt tre stillinger i Australien, Thailand og Dubai.

Dertil kommer betjening med gudstjenester ved besøgspræster adskillige andre steder, samt ansættelse af lokalt finansierede præster for emigrantmenigheder yderligere 7 steder i Canada og Argentina

Hele DSUKs virksomhed, inklusive den lokale økonomi i de enkelte, tilknyttede kirker, udgør en omsætning på over 60 mio. kr. i 2019.

Kilde DSUK