Bispevalg i Aalborg

Aalborgs nye biskop: Den lokale valgkamp har handlet om hele folkekirken

"Det har været fantastisk med en valgkamp om, hvilken folkekirke det er, folk vil have. Vi har jo diskuteret alle de centrale ting ved folkekirken, og derfor har folk rundt i landet kigget mod Aalborg Stift," siger Thomas Reinholdt Rasmussen. Foto: Heiner Lützen Ank

REPORTAGE: Mandag blev provst Thomas Reinholdt Rasmussen valgt som ny biskop over Aalborg Stift. Han mener, valgkampen ikke blot har været vigtig for stiftet, men hele folkekirken 

Det er en halv time siden, valgresultatet for bispevalget i Aalborg Stift er blevet offentliggjort. Med 52 procent af stemmerne er Thomas Reinholdt Rasmussen netop blevet valgt til at efterfølge Henning Toft Bro som biskop over Aalborg Stift. 

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Blå bog: Thomas Reinholdt Rasmussen

Født i 1972.
Forhenværende sognepræst i Elling Pastorat og i Tversted Pastorat.
Sognepræst i Sct. Catharinæ Kirke i Hjørring fra 2012 og provst i Hjørring Søndre Provsti fra 2015.
Formand for Bibelselskabets Stiftsudvalg i Aalborg Stift siden 2011 og medlem af Det mellemkirkelige Råds teologiske arbejdsgruppe fra 2015. Tidligere medlem af biskoppernes teologiske arbejdsgruppe vedrørende dåb og nadver fra 2016 til 2019.
Gift med sognepræst Sara Dommerby Toft. De har tilsammen seks børn.