Nye samtalekort skal hjælpe menighedsråd med at tale om diakoni i praksis

Et nyt sæt samtalekort fra Aalborg Stift skal hjælpe menighedsråd til at tale konkret om diakoni – for eksempel, hvordan man får den nydansker, der er begyndt at gå til gudstjeneste, til at føle sig hjemme. På billedet et menighedsrådsmøde i Davids Kirke i København.

Stiftudvalget for diakoni i Aalborg stift lancerer ‘DIA-kort’, der aktiverer menighedsråd til at forholde sig til konkrete cases, værdier og spørgsmål, der angår kirkens rolle i det lokale, sociale arbejde

At være en kirke, der byder alle velkomne, er ikke nogen ualmindelig ambition for et menighedsråd.

DIA-kort

Indhold:
Spillet består af en kasse med 24 samtalekort og en lille folder med materiale om diakoni samt idéer til, hvordan samtalekortene kan anvendes.

Formål:
Det er op til de enkelte sogne, hvordan de prioriterer og organiserer det diakonale arbejde. Målet er derfor ikke at præsentere sognene for færdige løsninger, men derimod at inspirere til at tænke diakonalt lokalt ved at stimulere samtaler og overvejelser om diakoni i stiftets menighedsråd.

Modtager:
De tiltænkte modtagere af projektet er menighedsråd, da de er ansvarlige for kirkelivet i de enkelte sogne, herunder også diakonale tiltag. Menighedsråd er både ansvarlige for ansættelser og økonomisk prioritering. Det er også menighedsrådets opgave at se menneskers behov i sognet.

Der er et sæt spil til hver af menighedsrådene i stiftet, og spillet omdeles provstivis. Det er muligt for andre end menighedsråd at tilegne sig et eksemplar af spillet. Kontakt Stiftsudvalget for diakoni for nærmere info.

Kontakt i tilfælde af spørgsmål:

Ivana Høgagard

24 65 46 39 / ih@km.dk