Portrætinterview

Ny stiftskontorchef er uddannet naturgeograf: "Kirkejuraen forskrækker mig ikke"

"Jeg kunne identificere mig med det hele bortset fra, at jeg ikke er jurist,” siger Lene Krabbesmark om stillingsopslaget som stiftskontorchef i Lolland-Falster. Hun er uddannet naturgeograf, men frygter ikke kirkejuraen. Foto: Inge Haandsbæk/Lolland-Falsters Stift.

Lene Krabbesmark, der er ny stiftskontorchef i Lolland-Falsters Stift, ville gerne gå mere i kirke og har ikke arbejdet i folkekirken før

Lene Krabbesmark havde ikke forventet at møde sin fremtidige chef en solskinsdag under folkemødet på Bornholm. Det skete sidste år, da hun ved et tilfælde faldt i snak med Marianne Gaarden, biskop over Lolland-Falsters Stift.

Lene Krabbesmark, der var til folkemøde som leder for kultur- og fritidsafdelingen i Guldborgsund Kommune, vidste i forvejen, at stiftet stod uden kontorchef. Hun var begyndt at interessere sig både for stillingen og folkekirken på Lolland-Falster. Det fortalte hun til Marianne Gaarden.

Stillingen blev dog ikke slået op med det samme, men da opslaget kom i december sidste år, slog Lene Krabbesmark til.

”For jeg kunne identificere mig med det hele bortset fra, at jeg ikke er jurist,” siger hun.

Lene Krabbesmark

• Storstrøms Amt 1999-2007 – fuldmægtig