Bispevalg 2020

Ny kandidat melder sig til bispevalg i Helsingør

”Det er for mig det rigtige tidspunkt at stå frem, allerede her i foråret 2020, selvom valget ikke officielt er skudt i gang," skriver sognepræst Asser Skude, som vil være biskop i Helsingør. Foto: Kåre Gade

"Jeg mener, jeg har den rette alder, erfaring og kompetencer.” Københavnsk præst efterlyser stillere til sit kandidatur på Facebook

Han har tidligere stillet op til bispevalg i København. Nu vil Asser Skude, sognepræst i Utterslev-Bellahøj, være biskop i Helsingør.

Det skriver han på sin hjemmeside og sin Facebook-side under overskriften ”Indsamling af stillere forud for valg til biskop over Helsingør stift.”

Asser Skude var den sidste af seks kandidater, som i 2009 fik indsamlet det fornødne antal stillere til bispevalget i København. Med 25 af 986 stemmer kom han dog ikke længere end til første valgrunde i bispevalget, som i øvrigt var præget af problemer med stemmeafgivelsen.

Asser Skude skriver, at han håber at indsamle det nødvendige antal stillere i Helsingør Stift til at kunne opstille som kandidat til bispevalget i efteråret 2020. Han mener, at han har ”den rette alder, erfaring og kompetencer”.

”Det er for mig det rigtige tidspunkt at stå frem, allerede her i foråret 2020, selvom valget ikke officielt er skudt i gang. Tiden nu og de kommende måneder frem vil forhåbentlig give mig mulighed for at få kontaktet så mange som muligt af præster og menighedsrådsmedlemmer i Helsingør Stift,” skriver han.

Han henviser til et medlem af Utterslev-Bellahøj menighed som kontaktperson.

Provst i Gentofte og formand for Provsteforeningen Peter Birch har tidligere meldt sit kandidatur til bispestolen i Helsingør.