Anmeldelse

Ny interaktiv grafik gør tal om folkekirken lettere tilgængelige

Det nye værktøj rummer blandt andet dette Danmarkskort, som viser konfirmationsprocenten i provstierne - blå er lav, gul er høj. Man kan zoome ind på kortet, og peger man med musepilen på et provsti, viser en pop-up de aktuelle tal for provstiet. Foto: Skærmbillede fra FUV

ANMELDELSE: Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter har på deres hjemmeside lanceret et nyt værktøj, der formidler kompliceret kirkestatistik på en intuitiv og brugervenlig måde, mener Kirke.dk's redaktør Kåre Gade

Interaktive kort og tabeller i et brugervenligt design gør det nu lettere at søge, finde, sammenligne og sortere data om folkekirken i Danmark.

Det er Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter (FUV), der har lanceret et nyt værktøj til kirkestatistik på deres hjemmeside, netop som de nye 2020-tal blev offentliggjort af Danmarks Statistik.

Her kan man for eksempel bevæge musepilen henover et kort og se medlemsprocent eller dåbsprocent for de enkelte provstier. Eller man kan se grafer over udviklingen i konfirmationer eller vielser over tid og sammenligne udviklingen i de forskellige stifter. Der er også en række tabeller, hvor man kan sortere og eksportere data, hvis man ønsker at arbejde videre med tallene.

Skriv et debatindlæg

Kirke.dk er dansk kirkelivs fagmedie. Har du en holdning, en reaktion eller en kommentar, så skriv til os. Debatindlæg må højst fylde 4500 tegn med mellemrum. Vi kan ikke garantere, at vi bringer alle indlæg, og vi forbeholder os retten til at redigere og forkorte. Kontakt os eventuelt, før du skriver.

Send en e-mail