Mandagsnyhedsbrevet

Nu skal den nye valgform for menighedsråd evalueres. Der er nok at tage fat på

Den nye valgform til menighedsråd ser ikke ud til at have styrket rekrutteringen. Men sognene fik heller ikke som lovet mulighed for at henvende sig direkte til de valgberettigede via e-Boks, da Kirkeministeriet ikke nåede at få løsningen på plads. Foto: Kåre Gade

MANDAGSNYHEDSBREVET: Den nye valgform har styrket menighedsrådenes demokratiske legitimitet, men der er brug for at høvle knaster af loven. Særligt vigtige er tiltag, der kan sikre højere valgdeltagelse og bedre rekruttering, skriver redaktør Kåre Gade

Med advent og et nyt kirkeårs begyndelse er det tid for folkekirkens nyvalgte menighedsråd at tage fat på arbejdet – og herfra skal lyde både et stort tillykke og et ønske om Guds velsignelse i jeres arbejde med kirkens liv og vækst.

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Skriv et debatindlæg

Kirke.dk er dansk kirkelivs fagmedie. Har du en holdning, en reaktion eller en kommentar, så skriv til os. Debatindlæg må højst fylde 4500 tegn med mellemrum. Vi kan ikke garantere, at vi bringer alle indlæg, og vi forbeholder os retten til at redigere og forkorte. Kontakt os eventuelt, før du skriver.

Send en e-mail