Graver: Dengang kirkeklokkerne skulle advare om atomkrig

Lone Hage Rasmussen har fundet et brev fra kommunelederen i Vallø i 1980. Det handler om ringerens opgave med at varsle civilbefolkningen i tilfælde af radioaktivt nedfald

Var der atomnedfald på vej, skulle der varsles med klokkeringning, især herude på landet, hvor der var langt mellem sirenerne. Var atomnedfaldet radioaktivt, skulle kirkeklokken ringe i tre timer uafbrudt, siger Lone Hage Rasmussen.

Jeg har aldrig været graver i 80'erne som nogle af mine kolleger på de danske kirkegårde har. I 1989 var jeg 10 år gammel og anede intet om, hvad arbejdsmarkedet ville bringe mig. Jeg var et barn. Mine tanker gik på min families ve og vel og på, om jeg kunne liste mig i slikskabet og snuppe en Rittersport.

Interesseret i hele artiklen?

Prøv Kirke.dk gratis i 14 dage

Se forretningsbetingelserne for Kirke.dk