Lise Korsgaard

Grundtvigsk Forum henter ny sekretariatsleder hos SMK

Lise Korsgaard er kommunikationschef og vicedirektør på Statens Museum for Kunst, men fra 1. december er hun ansat som sekretariatsleder hos Grundtvigsk Forum, hvor hun skal drive kulturhuset og konferencecenteret Vartov. Foto: Ida Tietgen Høyrup

Nuværende kommunikationschef og vicedirektør på Statens Museum for Kunst Lise Korsgaard skal fra 1. december i stedet have sin daglige gang på Vartov

Lise Korsgaard er ny sekretariatsleder i Grundtvigsk Forum, fortæller Grundtvigsk Forum i en pressemeddelelse. Hun skal drive Vartov i København og ”skabe forbindelser mellem historien og en levende nutid”. 

Den 43-årige Lise Korsgaard er kommunikationschef og vicedirektør på SMK, Statens Museum for Kunst. Hun har tidligere arbejdet for blandt andet festivalen Golden Days og siger om sin nye arbejdsplads:

”Det som gør Vartov til noget helt unikt er, at stedets aktiviteter i udgangspunktet befinder sig i et rum, hvor både fortiden, nutiden og fremtiden er til stede. Stedet bygger på et historisk tankesæt og en historisk person, men har et stærkt fokus på at lade dette tankesæt bidrage aktivt til en samtale om, hvor vi befinder os – og hvordan vi ønsker at udvikle, alt det, vi er fælles om som mennesker”

Vartov, som ligger ved siden af Københavns Rådhus, er bedst kendt for at være stedet hvor N.F.S. Grundtvig var præst fra 1839 til sin død i 1872. I dag er bygningen hjemsted for mange forskellige institutioner og mindre virksomheder. Derudover er bygningen et kulturhus og konferencecenter, som drives af Grundtvigsk Forum.

Det er den drift, som Lise Korsgaard nu skal stå i spidsen for.

”Jeg har en stor kærlighed til alt det, som Grundtvigsk Forum og Vartov er og til foreningens lange og fantastiske historie om, hvordan man forvandler en drøm om at styrke den offentlige samtale til konkrete handlinger – i hele landet. ”