Frederik Poulsen

Bibelforsker modtager Videnskabernes Selskabs sølvmedalje

Frederik Poulsen modtager Videnskabernes Selskabs sølvmedalje for hans forskning i eksil og Det Gamle Testamente Foto: Heiner Lützen Ank

Frederik Poulsen, som forsker i Det Gamle Testamente, har modtaget Videnskabernes Selskabs sølvmedalje, som hvert år gives til en fremtrædende forsker, der endnu ikke er fyldt 40 år

Til Kristeligt Dagblad fortæller Frederik Poulsen at hans forskning udspringer af hullet mellem kapitel 39 og 40 i Esajas bog. Hullet består i den manglende beskrivelse af ødelæggelsen af templet i Jerusalem omkring 587 f.Kr. I bogens tidlige kapitler forudsiges begivenheden, men den beskrives ikke, før den i kapitel 40 har fundet sted.