Møde om kirkelig pensionskasse "endte i kaos" – afstemning om nedlæggelse udsat

Laura Lundager Jensen, formand for Grundtvigske Valg- og Frimenigheder og valgmenighedspræst i Osted, var blandt deltagerne på mødet. Hun kalder det "ualmindeligt hovent", at medlemmerne blev bedt om at stemme om en vedtægtsændring uden et skriftligt vurderingsgrundlag. Foto: Grundtvigsk Forum

"Det strider imod al almindelig foreningspraksis," siger formand for Grundtvigske Valg- og Frimenigheder Laura Lundager Jensen om procedure på møde om Pensionskassen af 1950. Mødet var præget af frustration og vrede over ubesvarede spørgsmål. Nu lover Kirkeministeriet at lægge uddybende materiale frem

Der var kun et emne på dagordenen for torsdagens virtuelle medlemsmøde i Pensionskassen af 1950:

Pensionskassen af 1950

Pensionskassen af 1950 for forskellige private kirkelige institutioner er en statsstøttet pensionskasse, som blev oprettet i 1950. Pensionskassen ledes af en bestyrelse, der aktuelt består af:

• Lene Graakjær Lund (udpeget af Kirkeministeriet), formand
  • Maria Jeppesen (udpeget af Finansministeriet)
  • Selma Ravn (udpeget af Danske Sømands- og Udlandskirker)
  • Peter Hedegaard (udpeget af repræsentanter for De Grundtvigske valg- og frimenigheder)

Kilde: Kirkeministeriet