Ny præst

Mit første år som præst: Skal en 28-årig præst have et budskab til folket?

Til et portræt på en ungdomskanal blev jeg bedt om at svinge mit rollespils-middelaldersværd foran kirken. Hvis de havde vidst, at jeg var begyndt at ride og skyde med bue og pil, var jeg nok blevet bedt om at skyde hedninge ned fra hesteryg for kameraet, skriver Josefine Mikuta Poulsen. Foto: Skærmbillede fra video på TV2 Øst

Jeg var ikke forberedt på opmærksomheden fra medierne, da jeg blev præst på Sejerø, og føler mig hverken erfaren eller klog nok. Men måske er mit budskab bare at vise et moderne menneske, som har fundet kirken og kristendommen meningsfuld nok til at vælge den til, skriver Josefine Mikuta Poulsen

Jeg havde journalister ude for at filme et videoportræt til deres ungdomskanal. De ville meget gerne have mig til at svinge mit middelaldersværd i præstekjolen foran kirken.

I en prædiken efterfølgende jokede jeg med, at hvis de havde vidst, at jeg var begyndt at skyde med bue og pil og ride på menighedsrådsformandens heste, var jeg nok blevet bedt om at skyde hedninge ned fra hesteryg for kameraet.

De næste journalister, jeg havde på besøg, fik øje på buen, og jeg havnede i et 30 minutter langt Hunger Games-photoshoot i haven (jeg fortalte dem med vilje ikke om hestene).   

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Mit første år som præst

Josefine Mikuta Poulsen skriver hver måned til Kirke.dk om sit første år som præst.

Den 20. september 2020 blev hun indsat som sognepræst i Føllenslev-Særslev-Sejerø Pastorat i Roskilde Stift. Hun har embedsbolig på Sejerø, som har 342 indbyggere og ligger en times færgesejlads fra Sjælland. Hendes tjenesteforpligtelse er 75 procent på Sejerø og 25 procent på fastlandet.

Født 1992 i København, hvor hun også er opvokset. Cand.theol. fra København Universitet januar 2020. Tidligere universitetspraktikant på Kirke.dk, studentermedhjælp i kommunikationsafdelingen på Det Teologiske Fakultet på KU, gudstjenesteoversætter og tolk i frikirken Vineyard i København, underviser i skoletjenesten på Den Sorte Diamant/Det kgl. Bibliotek. Skrev bachelor om feministisk teologi og hævnporno og speciale om at bruge den gudbilledlige vrede i sjælesorgen.

Læs alle artikler i serien