Ny præst

Mit første år som præst: Jeg vidste, at det ikke var for alle, men det var for mig

Når man får sit første præsteembede, får man også en skræddersyet præstekjole. Her er Josefine Mikuta Poulsen til anden måltagning hos uniformskrædderen, iført ansigtsmaske i anledning af coronapandemien. Foto: Josefine Mikuta Poulsen

"Jeg kunne ikke lade være med at smile stort på hele færgeturen tilbage til Sjælland." Kirke.dk's tidligere universitetspraktikant Josefine Mikuta Poulsen er blevet præst på Sejerø. Hver måned skriver hun på Kirke.dk om sit første år som præst

Med det samme jeg så stillingen på Sejerø, tænkte jeg: Det er jo lige mig!

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Mit første år som præst

Josefine Mikuta Poulsen skriver hver måned til Kirke.dk om sit første år som præst.

Den 20. september blev hun indsat som sognepræst i Føllenslev-Særslev-Sejerø Pastorat i Roskilde Stift. Hun har embedsbolig på Sejerø, som har 342 indbyggere og ligger en times færgesejlads fra Sjælland. Hendes tjenesteforpligtelse er 75 procent på Sejerø og 25 procent på fastlandet.

Født 1992 i København, hvor hun også er opvokset. Cand.theol. fra København Universitet januar 2020. Tidligere universitetspraktikant på Kirke.dk, studentermedhjælp i kommunikationsafdelingen på Det Teologiske Fakultet på KU, gudstjenesteoversætter og tolk i frikirken Vineyard i København, underviser i skoletjenesten på Den Sorte Diamant/Det kgl. Bibliotek. Skrev bachelor om feministisk teologi og hævnporno og speciale om at bruge den gudbilledlige vrede i sjælesorgen.