Ny præst

Mit første år som præst: Det er første gang, jeg rigtigt har fejret påske

Den første påske på Sejerø var også Josefine Mikuta Poulsens møde med øens påskelam. Siden er hendes løbetur blevet lidt længere – så hun kan komme forbi og hilse på. Foto: Privatfoto

"Jeg lyver ikke, når jeg skriver, at jeg hvert år omkring påske sendte en sms til min mor for at spørge, hvad det nu var, der skete på de forskellige helligdage," indrømmer Josefine Mikuta Poulsen, som i år fejrede sin første påske som præst på Sejerø

Jeg havde mareridt lige inden mit første påskeprædikenmaraton som ny præst.

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Mit første år som præst

Josefine Mikuta Poulsen skriver hver måned til Kirke.dk om sit første år som præst.

Den 20. september 2020 blev hun indsat som sognepræst i Føllenslev-Særslev-Sejerø Pastorat i Roskilde Stift. Hun har embedsbolig på Sejerø, som har 342 indbyggere og ligger en times færgesejlads fra Sjælland. Hendes tjenesteforpligtelse er 75 procent på Sejerø og 25 procent på fastlandet.

Født 1992 i København, hvor hun også er opvokset. Cand.theol. fra København Universitet januar 2020. Tidligere universitetspraktikant på Kirke.dk, studentermedhjælp i kommunikationsafdelingen på Det Teologiske Fakultet på KU, gudstjenesteoversætter og tolk i frikirken Vineyard i København, underviser i skoletjenesten på Den Sorte Diamant/Det kgl. Bibliotek. Skrev bachelor om feministisk teologi og hævnporno og speciale om at bruge den gudbilledlige vrede i sjælesorgen.

Læs alle artikler i serien