Menighedsrådsvalg: Derfor kan du stemme på flere kandidater

Menighedsrådsmøde i Brøndby Strand Kirke
I morgen er der menighedsrådsvalg ved valgforsamlinger i landets sogne. Som stemmeberettiget har man ikke én, men flere stemmer, svarende til halvdelen af rådets pladser. Men hvorfor er det egentligt muligt at stemme på flere kandidater? Menighedrådsmøde i Brøndby Strand Kirke. Foto: Heiner Lützen Ank

Ved tirsdagens valgforsamlinger i landets menighedsråd er det muligt at afgive flere stemmer end en. Kasper Møller Hansen, professor ved Institut for Statskundskab ved Københavns Universitet, forklarer hvorfor

Når du som stemmeberettiget i morgen tirsdag møder op til valgforsamling i dit lokale menighedsråd, kan du måske blive overrasket over, at du ikke kun har mulighed for at stemme på den ene kandidat, du helst ønsker, bliver valgt. Du vil derimod have mulighed for at stemme på det antal kandidater, der svarer til halvdelen af pladserne i menighedsrådet.