Mandagsnyhedsbrevet

Menighedsrådsvalg 2020: Kan valgforsamlinger puste nyt liv i Foreningen Folkekirkens medlemsdemokrati?

Afstemningsvalg – som her i Ringkøbing i 2016 – er stadig en mulig 'sikkerhedsventil', når folkekirkens menighedsråd har holdt valgforsamlinger. Den kommende måned vil vise, hvor mange sogne, der gør brug af muligheden. Foto: Jørn Deleuran/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix

MANDAGSNYHEDSBREVET: Den nye måde at vælge menighedsråd på er en indiskutabel demokratisk forbedring, når det gælder gennemsigtighed. Men kan den også styrke valgdeltagelsen og kandidatvilligheden?

I morgen skal Foreningen Folkekirken – Danmarks største medlemsforening – vælge nye lokalbestyrelser. For første gang foregår det, på god foreningsvis, ved valgforsamlinger, hvor alle medlemmer med valgret kan stemme og lade sig vælge.

Skriv et debatindlæg

Kirke.dk er dansk kirkelivs fagmedie. Har du en holdning, en reaktion eller en kommentar, så skriv til os. Debatindlæg må højst fylde 4500 tegn med mellemrum. Vi kan ikke garantere, at vi bringer alle indlæg, og vi forbeholder os retten til at redigere og forkorte. Kontakt os eventuelt, før du skriver.

Send en e-mail