Debatindlæg

Menighedsrådsmedlem: Jeg bliver provokeret af beskyldning om rod og inkompetence

"Jeg medgiver gerne, at ikke alle i et menighedsråd har en professionel tilgang til ledelse, men at det skulle medføre generelt utålelige forhold for de ansatte, det er jeg ikke enig i," skriver Erik N. Graversen som en reaktion på direktør og teologs kritik. Foto: Niels Åge Skovbo, Fokus

DEBAT: Måske er det ganske godt, at Lise Elkjær Marcher-Jepsen ikke er blevet præst, skriver menighedsrådsmedlem som reaktion på et interview i Kirke.dk's serie om teologer, der ikke blev præster

Jeg er medlem af et menighedsråd gennem godt 11 år - kasserer alle år - og har tillige erfaring som administrende direktør i forskellige danske og udenlandsk ejede virksomheder gennem cirka 35 år.

Derfor kan jeg godt lade mig provokere af Kirke.dk's interview med direktør og teolog Lise Elkjær Marcher-Jepsen om, hvorfor hun ikke blev præst - et interview, hvor hun meget frimodigt udtaler sig generaliserende om, hvor uprofessionelle menighedsrådene er i den danske folkekirke. 

Min umiddelbare reaktion er den, at det måske er ganske godt, at Lise Elkjær Marcher-Jepsen ikke er blevet præst, med den tilgang hun har. 

Hvad hendes reelle indsigt og baggrund er for at mene, at hun kan udtale sig så skråsikkert om dette, ved jeg af gode grunde ikke. 

Rekruttering af menighedsrådsmedlemmer er underlagt almindelige demokratiske regler, men at erklære alle menighedsråd for at rode, skabe dårlige arbejdsforhold og være inkompetente, er mildt sag fejlagtigt. 

Om lønnen til en præst er stor eller lille, skal jeg ikke kommentere. At Lise Elkjær Marcher-Jepsen fra dag et har kunne oppebære en større løn andetsteds, er jo fint nok, men det siger jo intet om præstens lønniveau i almindelighed. 

Jeg ser det som en utrolig styrke, at de enkelte kirker ledes af lokalt forankrede råd, hvis drivkraft er en veneration til kirken og det omgivende samfund. Jeg medgiver gerne, at ikke alle i et menighedsråd har en professionel tilgang til ledelse, men at det skulle medføre generelt utålelige forhold for de ansatte, det er jeg ikke enig i. 

Erik N. Graversen er valgt kasserer i Sankt Nicolai Menighedsråd, Kolding
 

Sommerlæsning: "Uerfarne menighedsråd skaber rod og dårlige arbejdsforhold"
Serie: Derfor blev jeg ikke præst

Sommerlæsning: "Uerfarne menighedsråd skaber rod og dårlige arbejdsforhold"

LÆS ELLER GENLÆS: Tidligere i år spurgte Kirke.dk en række teologer, hvorfor de ikke blev præster. Interviewet med direktør Lise Elkjær Marcher-Jepsen blev en af de hidtil mest læste og omdiskuterede artikler på Kirke.dk

Skriv et debatindlæg

Kirke.dk er dansk kirkelivs fagmedie. Har du en holdning, en reaktion eller en kommentar, så skriv til os. Debatindlæg må højst fylde 4500 tegn med mellemrum. Vi kan ikke garantere, at vi bringer alle indlæg, og vi forbeholder os retten til at redigere og forkorte. Kontakt os eventuelt, før du skriver.

Send en e-mail