Debatindlæg

Menighedsrådsmedlem: Folkekirken bør lytte til kritik af organisationsform

Folkekirken er nødt til at etablere præstehuse og lignende, der kan facilitere arbejdsfællesskaber med tidssvarende ledelsesformer, skriver menighedsrådsmedlem

Det var befriende at læse interviewet med Lise Elkjær Marcher-Jepsen, hvor hun blandt andet giver udtryk for, at hun ikke kender andre virksomheder eller organisationer, der fungerer dårligere end kirken.

Jeg støtter synspunktet om, at organisationsformen med valgte frivillige som ”personalechefer” uden HR-kompetencer og beføjelser er uhensigtsmæssig. Det er vel også derfor, at der er konflikter mange steder, og at mange præster føler sig mobbede. 

Efter min opfattelse skyldes det ikke personerne, men organisationsformen.

Jeg deler ikke Erik N. Graversens fornærmelse over interviewet. Hvis vi ønsker at ”sluse” andre ind i kirkens organisation, må vi høre på deres synspunkter og tage ved lære heraf. 

I kirken har vi let ved at lukke os om os selv. Kirkens forhold er noget helt specielt, siger vi. 

Men jeg tror vi blokerer for os selv. Vi må se ud og lave om. Det er tvivlsomt, om der kommer et pres for forandringer ”nedefra”, så hermed en opfordring til, at man fra centralt hold laver yderligere tiltag med nye strukturer, for eksempel præstehuse, der kunne facilitere arbejdsfællesskaber med tidssvarende ledelsesformer.

Henning Krabbe er medlem af menighedsrådet i Brønderslev

 

Skriv et debatindlæg

Kirke.dk er dansk kirkelivs fagmedie. Har du en holdning, en reaktion eller en kommentar, så skriv til os. Debatindlæg må højst fylde 4500 tegn med mellemrum. Vi kan ikke garantere, at vi bringer alle indlæg, og vi forbeholder os retten til at redigere og forkorte. Kontakt os eventuelt, før du skriver.

Send en e-mail