Debatindlæg

Menighedsrådsformand: Arrogant at beskylde folkevalgte for amatørisme

Ønsker Lise Elkjær Marcher-Jepsen en professionel præstekirke eller en kirke med lokal folkelig forankring? spørger menighedsrådformand

Tak til Erik N. Graversen for hans indlæg om Lise Elkjær Marcher-Jepsens temmelig firkantede udmelding mod folkekirken og dens folkevalgte

Der tales jævnligt om mangel på almindelige mennesker i folkevalgte forsamlinger, for eksempel i Folketinget. Disse såkaldte almindelige mennesker findes i menighedsrådene, og mange af dem er ildsjæle. 

Ønsker Lise Elkjær Marcher-Jepsen en professionel præstekirke eller en kirke med lokal folkelig forankring? Det sidste lyder for mig mest luthersk.

At for megen bureaukrati kan hindre folkelig medleven er et faktum, men at postulere at folkelig opbakning i form af folkevalgte råd er ubrugelig amatørisme, det synes jeg simpelthen er arrogant og i hvert fald ufolkeligt.

Helmer Breindahl er formand for Tersløse, Skellebjerg og Niløse menighedsråd 

 

Skriv et debatindlæg

Kirke.dk er dansk kirkelivs fagmedie. Har du en holdning, en reaktion eller en kommentar, så skriv til os. Debatindlæg må højst fylde 4500 tegn med mellemrum. Vi kan ikke garantere, at vi bringer alle indlæg, og vi forbeholder os retten til at redigere og forkorte. Kontakt os eventuelt, før du skriver.

Send en e-mail