Fokus på menighedsrådet

Menighedsråd vil afmystificere kirken med “amatøragtige” videoer

I Abildgård Kirke i Frederikshavn har man valgt, at videoerne med gudstjenester ikke skal virke for professionelle. Her er sognepræst Kenny Gottlieb ved at gøre klar til en optagelse. Foto: Carsten Thomasen

Abildgård Kirke i Frederikshavn bruger videoer på Facebook til at sænke tærsklen til kirkedøren. “Det giver en jordnærhed at bruge rigtige mennesker fra kirken, der inviterer ind på en uformel måde,” mener præst Kenny Gottlieb

Det behøver ikke at kræve mange penge at kommunikere på en effektiv måde.

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

 • Faglige nyheder
 • Kalenderoverblik
 • Navnenyt
 • Løsningsorienteret journalistik
 • Analyser og baggrundsviden
 • Inspiration på tværs af faggrupper
 • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Sådan prioriterer Facebook indhold

Ifølge Facebook-ekspert Asbjørn Brokhøj Urbans egen analyse (Facebook har ikke offentliggjort, hvordan algoritmen fungerer) prioriterer Facebook indhold i følgende rækkefølge:

 1. Opslag med livevideo.
   
 2. Opslag med video.
   
 3. Opslag med et billede.
   
 4. Opslag med tekst og henvisning til et link.
   
 5. Opslag med tekst

Fokus på menighedsrådet

Den 15. september skal der vælges medlemmer til folkekirkens menighedsråd. I ugerne op til valget sætter Kirke.dk fokus på arbejdet i menighedsrådet: Hvad er menighedsrådets opgaver, og hvordan løser man dem? Hvilke udfordringer og muligheder byder samarbejdet med præster og kirkefunktionærer på? Og hvad har de medlemmer, der blev valgt ved sidste valg, lært efter fire år i menighedsrådet?

Læs artikelserien, hvor menighedsrådsmedlemmer deler deres erfaringer