Mandagsnyhedsbrevet

MANDAGSNYHEDSBREV: Er der brug for tal til at kvalificere debatten om sexisme i kirken?

Er det udtryk for sexisme, når nogle kvindelige præster oplever, at der bliver krammet lidt for længe i kirkedøren? Og hvor omfattende er problemet, hvis det altså er et problem? Foto: Kåre Gade

MANDAGSNYHEDSBREVET: Hvorvidt der er et problem med strukturel sexisme i kirken er vanskelig at afgøre, for der findes ikke brugbare tal. Derfor bygger debatten på enkeltepisoder, personlige holdninger og fornemmelser. Er det godt nok?

Først Sofie Linde. Dernæst landets mediehuse. Herefter Christiansborg og hele det politiske landskab. Så musikbranchen. Og siden sygehusene.

Skriv et debatindlæg

Kirke.dk er dansk kirkelivs fagmedie. Har du en holdning, en reaktion eller en kommentar, så skriv til os. Debatindlæg må højst fylde 4500 tegn med mellemrum. Vi kan ikke garantere, at vi bringer alle indlæg, og vi forbeholder os retten til at redigere og forkorte. Kontakt os eventuelt, før du skriver.

Send en e-mail