Anmeldelse

Lydserie: De unges dans omkring traditionen

Aidas far er ateist og hendes mor er muslim, men hun skal selv konfirmeres. Hun håber med sin egen dåb og konfirmation at lægge kimen til en tradition for familien. Aida er en af tre unge, som lytteren møder i Kristeligt Dagblads lydserie "Traditionen tro?". Foto: Leif Tuxen

Anmeldelse: Kristeligt Dagblad sætter i anden sæson af lydserien ”Traditionen tro?” fokus på unges forhold til konfirmationen. Sognepræst Andreas Thom anmelder de tre afsnit for Kirke.dk

Det er når man får øje på dem, at man opdager ikke længere at høre til blandt dem. Første gang jeg rigtig lagde mærke til dem, må have været til en sankthansaften for en 15-20 år siden. De havde lavet deres egne små bål rundtom vores store. De fleste kunne vi kun se nakken af, mens de sad og kiggede ind i ilden og lod deres rygge varmes af det store bål. De ville gerne sidde lidt for sig selv, men alligevel i nærheden. De ville ikke synge med, men de ville gerne sidde indenfor hørevidde. De opførte sig ikke helt, som jeg og mine gjorde ”dengang vi var unge”.

Kristeligt Dagblads lydserie "Traditionen tro?"

Lyt til alle tre afsnit om Anton, Sylvester og Aidas overvejelser over og forhold til konfirmationen ved at trykke her