Fremtidens kirkegård

Ledige gravsteder udfordrer kirkegårdene

Der bliver stadigt flere uudnyttede grave på Danmarks landsbykirkegårde, som her ved Odden Kirke. Foto: Kåre Gade

De danske kirkegårde er under forandring med mange ledige gravpladser, henlagt med grus eller jord. Det gør området usammenhængende, og sådan bør det ikke være. De sorte matrikler skal beplantes, så arealet fremstår som et frodigt anlæg, der skaber rum for eftertænksomhed og fordybelse

Den danske muld gør noget ved mennesker - når den bliver brugt, og ikke bare ligger hen som sorte flader med grus eller bunker jord.