Online-sjælesorg

Leder af Sjælesorg på Nettet: Sådan skaber du nærvær i chat-samtalen

Pernille Hornum og Aalborgs biskop Henning Toft Bro ved lanceringen af Sjælesorg på Nettet i Københavns Domkirke i 2016. Under coronakrisen fire år senere har det folkekirkelige tilbud oplevet en markant stigning i antallet af henvendelser. Foto: Claus Bjørn Larsen

Der er mange fordele ved at yde sjælesorg i en digital chat, selv om manglende kropssprog kan være en udfordring for den uerfarne, fortæller leder af Sjælesorg på nettet

Mens mange sognepræster benytter sig af digitale kanaler for første gang under coronakrisen, har det længe været praktiseret på hjemmesiden sjælesorg.nu.

Sjælesorg på Nettet

Siden februar 2017 har man kunnet tale med en præst gennem hjemmesiden Sjælesorg.nu. Under coronakrisen er antallet af samtaler tredoblet i forhold til tidligere måneder, og i perioden mellem 12. marts og 20. april 2020 har tjenesten haft 420 samtaler.

Seks frivillige præster har sluttet sig til de fem faste tilknyttede præster, og på grund af coronakrisen er åbningstiden nu udvidet til alle dage mellem klokken 12 og 22.

Sjælesorg på Nettet er finansieret gennem Folkekirkens Fællesfond til og med 2023.

Kilde: Sjælesorg.nu

Kirkelivet og coronakrisen

De omfattende tiltag, der skal bremse coronasmitte i Danmark, får også hidtil usete konsekvenser for kirker og kirkelige organisationer. I denne serie dækker Kirke.dk de mange udfordringer, det stiller kirkelivet overfor, samtidig med at vi deler de løsninger og initiativer, som tages i brug lokalt og nationalt.

Læs alle artiklerne i serien