Leder af Konfirmandcenter: Biskopperne burde påbyde præsterne at undervise konfirmander

Konfirmandcenterets leder undrer sig over, at biskopperne ikke har indskærpet, at præsterne bør fortsætte konfirmandundervisningen under coronakrisen. Københavns biskop afviser kritik og mener, det bunder i forkert opfattelse af biskoppens rolle

Da de offentlige institutioner lukkede ned midt i marts, blev folkeskolelærerne pålagt at etablere fjernundervisning. Det gjorde præsterne ikke, og derfor har det været op til den enkelte præst at afgøre, om konfirmandundervisningen skulle fortsætte online.

Alle konfirmationer i folkekirken er udskudt til efter påske, og i en situation hvor der ikke eksisterer en plan for, hvordan folkekirken atter åbner, er sandsynligheden for, at det først bliver muligt at gennemføre konfirmationer til efteråret, stor.

Interesseret i hele artiklen?

Prøv Kirke.dk gratis i 14 dage

Se forretningsbetingelserne for Kirke.dk