Mandagsnyhedsbrevet

Kup og konflikter i konsensuskirken

Kun en procent af folkekirkens sogne holdt afstemningsvalg i 2020 - her i Gladsaxe i Helsingør Stift. Men alle kommende menighedsråd kan lære noget ved at se på, hvad der udløste 'kampvalgene' i de 21 sogne. Foto: Johanne Teglgaard Olsen

MANDAGSNYHEDSBREVET: Hvis nye menighedsrådsmedlemmer forventer, at alle beslutninger træffes i fredsommelig enighed, risikerer de, at uenigheder eskalerer til konflikter. Et godt menighedsråd er et menighedsråd, hvor holdninger får lov at brydes, skriver redaktør Kåre Gade

Man skal lede med lup på danmarkskortet for at finde de 21 sogne, der holdt afstemningsvalg til menighedsrådet i sidste uge. Alligevel har valgene fået en omfattende dækning, ikke kun i de lokale medier, men også i Kristeligt Dagblad og på Kirke.dk.

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Skriv et debatindlæg

Kirke.dk er dansk kirkelivs fagmedie. Har du en holdning, en reaktion eller en kommentar, så skriv til os. Debatindlæg må højst fylde 4500 tegn med mellemrum. Vi kan ikke garantere, at vi bringer alle indlæg, og vi forbeholder os retten til at redigere og forkorte. Kontakt os eventuelt, før du skriver.

Send en e-mail