Kritik: Nu er der strengere coronakrav i kirken end hos købmanden

Afspærrede kirkebænke skal sikre, at afstands- og arealkrav overholdes i kirkerne, som her i Sct. Peders Kirke i Slagelse. Siden januar har der højst måttet være én deltager pr. 7,5 m2. Nu ønsker Landsforeningen af Menighedsråd, at arealkravet lempes, ligesom det er blevet det i detailhandlen. Foto: Johanne Teglgård Olsen

Mens arealkravene for detailhandlen er blevet lempet, gælder stramningerne fra januar fortsat for kirker og trossamfund. Folkekirkens taskforce ønsker en sidestilling af kirke og købmandsbutik

Hvorfor må der værre færre deltagere i kirken end handlende hos købmanden?

Taskforce skriver brev til kirkeministeren

Folkekirkens corona-taskforce opfordrer i brev til kirkeministerne om, at der arbejdes på en genåbningsplan for folkekirken:

"Vi oplever en udbredt forståelse i folkekirken for sammenligningen af folkekirken med lignende sektorer og finder det hensigtsmæssigt, at der også konkret arbejdes på en åbningsplan for folkekirken."

Læs hele brevet