Funktionspræsten

Korshærspræst: Længslen efter Gud er den samme på gaden som i kirken

Hver tirsdag fylder korshærspræst Peder Thyssen sin rullende varmestue med te, kaffe, småkager og bouillon, inden han kører ud til sin menighed, der befinder sig rundt omkring i Odenses gader. Foto: Pressefoto

FUNKTIONSPRÆSTEN: En, der tjener penge, er opslugt af at tjene penge, og en, der tager narko, er opfyldt af at tage narko, men nøden og længslen efter at snakke med en, der ikke sladrer, er lige stor begge steder, siger korshærspræst Peder Thyssen, Odense

Hvorfor blev du korshærspræst?

Blå bog:

• Navn: Peder Thyssen.
  • Født: 03.12.1952.
  • Uddannelse: cand.theol. fra Aarhus Universitet
  • Stilling: Korshærspræst og Sognepræst i Skt. Knuds Domsogn.

Funktionspræsten

Hvorfor blev du funktionspræst? Hvordan adskiller et job som funktionspræst sig fra et job som sognepræst? Hvilke kompetencer er de vigtigste for dig i dit arbejde? Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig? I serien "Funktionspræsten" stiller vi spørgsmål til nogle af de teologer, der arbejder som præster uden for den traditionelle folkekirke.

Læs alle artikler