Fokus på organisten

Korsanger: En god organist har blik for korets udfordringer

Set fra pulpituret, hvad udgør så et godt samarbejde mellem kor og organist ud? Seriøsitet og professionalisme er vigtigt, men det er god stemning og overbærenhed også, mener sopranen Julie Veronica Braad. Foto: Kåre Gade

Organistens samarbejde med koret er vigtigt, for at den musikalske oplevelse i kirken bliver god. En god organist fornemmer korets udfordringer og skaber rummelige rammer. Det er som en holdsport, mener erfaren korsanger

En god organist kan skabe et rum, hvor man er fri og ikke bange for at lave fejl. Der skal være åbenhed, ærlighed og rummelighed i samarbejdet mellem organisten og koret.

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Fokus på organisten

I en serie af artikler ser Kirke.dk nærmere på organistfaget. Hvad kendetegner det gode samarbejde mellem organist, præst og menighed? Hvilke udfordringer møder organisten i sit arbejde, og hvordan løser man dem? Hvorfor spiller pædagogik en voksende rolle på organistuddannelserne? Og hvordan stabler man et drengekor på benene?

Følg med, når Kirke.dk sætter fokus på organisten med nyheder, baggrund, interview, guides – og en komponistkonkurrence i samarbejde med Orgelklubben.

Læs alle artiklerne i serien