Fokus på kirketjeneren

Kordegn og daglig leder: En hektisk kirketjener smitter af på kirkens udtryk

En kirketjener skal kunne tilrettelægge sit arbejde uden at arbejde efter en fast plan, mener Birgitte Olesen, kordegn og daglig leder: "Som daglig leder har jeg brug for, at de selv har overblik over, hvad de enkelte opgaver kræver af tid." Foto: Adam Garff

Kirketjenere fungerer som kirkens visitkort, og selv om mange betragter dem som lavest i hierarkiet, bør folkekirken lytte mere til dem, mener daglig leder og kordegn gennem 26 år

Kirketjenere har “gulv-feeling”, de er kirkernes “praktiske grise”, og de øvrige medarbejdere i folkekirken burde lytte mere til dem, som ofte indtager en af de nederste pladser i folkekirkens hierarki.

Fokus på kirketjeneren

I en serie af artikler ser Kirke.dk nærmere på kirketjenerfaget i folkekirken. Hvem er kirketjenerne, og hvordan ser de på deres fag? Hvilke glæder og udfordringer møder de i deres arbejde? Og hvad tænker kolleger og samarbejdspartnere om kirketjeneren?

Følg med, når Kirke.dk sætter fokus på kirketjeneren med nyheder, baggrund, interview og guides.

Se alle artikler i serien