Konfirmandundervisningen skal være digital - og det er ikke uden problemer

Den sædvanlige konfirmandundervisning i kirken eller sognegården med øjenkontakt, smalltalk og socialt liv – som her i Hørsholm i 2017 – er aflyst og erstattet af onlineundervisning. Eleverne er allerede vant til det fra skolen, men for mange præster er det nyt. Foto: Kåre Gade

De seneste retningslinjer for kirkerne betyder, at konfirmandundervisningen skal gennemføres online. Men hvordan skaber man nærvær og overvinder blufærdighed, når der ikke er er øjenkontakt, smalltalk og et socialt liv omkring undervisningen?

"Jeg var glad for at se deres ansigter igen (dem, der ikke var gemt bag dyner…).”

Webinarer for præster

FUV’s Konfirmandcenter holder i denne uge og næste en række webinarer, der kan være med til at klæde præsterne på til den digitale konfirmandundervisning. Det gøres under tre overskrifter: kommunikation og GDPR, interaktion og et webinar om brugen af Youtube.

Der kan også findes inspiration og viden på centerets hjemmeside: www.konfirmandcenter.dk