Komponistkonkurrence

Deadline 1. september: Skriv orgelmusik til gudstjenester i børnehøjde

Der mangler ikke kirkelige tilbud til børnefamilierne, men der mangler et orgelrepertoire, der egner sig til børn. Deltag i Orgelklubben og Kirke.dk's komponistkonkurrence og hjælp organisterne med korte værker, der forener kunstnerisk kvalitet med et familievenligt udtryk. Foto: Kåre Gade

Orgelklubben og Kirke.dk indbyder til komponistkonkurrence. Skriv orgelmusik, der kan spilles til spaghettigudstjenesten, så både krop og sjæl bliver mættet

Kirkernes mange tilbud til børnefamilierne er populære, men organisterne savner et egnet repertoire.  Derfor udskriver Orgelklubben i samarbejde med Kirke.dk en komponistkonkurrence, der skal vise, at man på kirkeorglet kan forene en høj kunstnerisk kvalitet med et folkeligt og familievenligt udtryk.

Sådan deltager du i komponistkonkurrencen

• Skriv et eller flere orgelværker af maksimalt ét minuts varighed til brug ved spaghettigudstjenester.
  • Du kan skrive værker i disse to kategorier: Kategori 1: Orgelværker af sværhedsgrad til uddannede organister. Kategori 2: Orgelværker af sværhedsgrad til børn og unge, der spiller orgel. Når du indsender, bedes du notere, hvilken kategori, værket tilhører.
  • Lad dig gerne inspirere af kirkeårets temaer (jul, påske, pinse, Alle Helgen, Store Bededag, Kristi Himmelfart, høst, kyndelmisse, fastelavn) eller af friere emner (dåb, skabelse, børnesange, den barmhjertige samaritaner, Kain og Abel, stormen på søen, Jonas og hvalen). Vælger du at skrive efter friere emner, skal du give værket en titel/overskrift og gerne en kort forklaring.
  • Du kan sende så mange stykker ind, som du har lyst til.
  • Kompositionerne sendes som både node og lydfil til info@orgelklubben.dk senest den 1. september kl. 12.00.

Fokus på organisten

I en serie af artikler ser Kirke.dk nærmere på organistfaget. Hvad kendetegner det gode samarbejde mellem organist, præst og menighed? Hvilke udfordringer møder organisten i sit arbejde, og hvordan løser man dem? Hvorfor spiller pædagogik en voksende rolle på organistuddannelserne? Og hvordan stabler man et drengekor på benene?

Følg med, når Kirke.dk sætter fokus på organisten med nyheder, baggrund, interview, guides – og en komponistkonkurrence i samarbejde med Orgelklubben.

Læs alle artiklerne i serien