Deadline 1. september: Skriv orgelmusik til gudstjenester i børnehøjde

Orgelklubben og Kirke.dk indbyder til komponistkonkurrence. Skriv orgelmusik, der kan spilles til spaghettigudstjenesten, så både krop og sjæl bliver mættet

Der mangler ikke kirkelige tilbud til børnefamilierne, men der mangler et orgelrepertoire, der egner sig til børn. Deltag i Orgelklubben og Kirke.dk's komponistkonkurrence og hjælp organisterne med korte værker, der forener kunstnerisk kvalitet med et familievenligt udtryk. Foto: Kåre Gade

Kirkernes mange tilbud til børnefamilierne er populære, men organisterne savner et egnet repertoire.  Derfor udskriver Orgelklubben i samarbejde med Kirke.dk en komponistkonkurrence, der skal vise, at man på kirkeorglet kan forene en høj kunstnerisk kvalitet med et folkeligt og familievenligt udtryk. 

Tre vinderkompositioner belønnes med et abonnement *) på fagmediet Kirke.dk, mens de bedste værker publiceres i en samling på Forlaget Mixtur.

Sådan deltager du i komponistkonkurrencen:

  • Skriv et eller flere orgelværker af maksimalt ét minuts varighed til brug ved for eksempel spaghettigudstjenester.
  • Du kan skrive værker i disse to kategorier: Kategori 1: Orgelværker af sværhedsgrad til uddannede organister. Kategori 2: Orgelværker af sværhedsgrad til børn og unge, der spiller orgel. Når du indsender, bedes du notere, hvilken kategori, værket tilhører.
  • Lad dig gerne inspirere af kirkeårets temaer (jul, påske, pinse, Alle Helgen, Store Bededag, Kristi Himmelfart, høst, kyndelmisse, fastelavn) eller af friere emner (dåb, skabelse, børnesange, den barmhjertige samaritaner, Kain og Abel, stormen på søen, Jonas og hvalen). Vælger du at skrive efter friere emner, skal du give værket en titel/overskrift og gerne en kort forklaring.
  • Du kan sende så mange stykker ind, som du har lyst til.
  • Kompositionerne sendes som både node og lydfil til info@orgelklubben.dk senest den 1. september kl. 12.00.

Juryen, der vurderer værkerne består af:

  • Slotsorganist ved Frederiksborg slotskirke og professor ved Royal Academy, London, Bine Katrine Bryndorf
  • Domorganist i Aarhus Kristian Krogsøe
  • Organist ved Sct. Matthæus Kirke på Vesterbro Philip Schmidt Madsen
  • Biskop i København Peter Skov-Jakobsen
  • Organist ved Brøndby Strand Kirke og stifter af Orgelklubben Katrine Immerkjær Kristiansen


De udvalgte værker bliver udgivet i en fælles samling på Forlaget Mixtur.

Den 14. november er der presserelease og offentlig release, hvor udgivelsen kan købes, og hvor der vil blive spillet værker fra udgivelsen.

Tid og sted: kl. 11.00: presserelease i Brøndby Strand Kirke.
Tid og sted: kl. 17.00: offentlig release med efterfølgende fejring. 
 
Har du spørgsmål til konkurrencen, kontakt da Katrine Immerkjær Kristiansen enten på e-mail eller på telefon +45 21 20 33 20.

*) 1 års abonnement på Kirke.dk til alle i ansatte og menighedsrådsmedlemmer i din kirke, værdi op til 14.475 kroner.

Om Orgelklubben:

Orgelklubbens målsætning er at få flere børn og unge i gang med at spille kirkeorgel, så vi også i fremtiden har dygtige organister og velholdte orgler i Danmark. Læs mere på www.orgelklubben.dk.

Om Kirke.dk:

Kirke.dk er et fagligt nyhedsmedie for alle, der er engagerede i kirkelivet og de kirkelige organisationer. Vi leverer inspiration til arbejdet i form af nyheder, overblik, baggrundsviden og gode råd om alt fra bestyrelsesarbejde og menighedsrådsvalg til kirkegårdsdrift og konfirmandundervisning.