Fokus på kirketjeneren

Kistehåndtering: Sådan er reglerne

Hvem har ansvaret for at transportere de ofte tunge og uhåndterbare kister ved begravelser og bisættelser? Og hvordan gør man det ifølge Arbejdstilsynet på den rigtige måde? Det har Kirke.dk undersøgt. Foto: Adam Garff

Hvem har ansvaret for de tunge og uhåndterbare kister, der skal fragtes mellem rustvogn, kapel og kirke – og hvordan skal det ifølge Arbejdstilsynet gøres? Kirke.dk bringer de vigtigste punkter fra en ny vejledning om håndtering af kister

”Ingen må bære kister ind i kirkerne til begravelse,”

Folkekirkens Arbejdsmiljørådgivning

Folkekirkens Arbejdsmiljørådgivning er en brancherettet rådgivningsenhed, som vejleder folkekirkens parter i sager vedrørende arbejdsmiljø.

Folkekirkens Arbejdsmiljøråd og Kirkeministeriet står bag Folkekirkens Arbejdsmiljørådgivning. Det betyder, at alle folkekirkens organisationer, store som små, bakker op om og støtter arbejdsmiljørådgivningen.

Baggrunden for oprettelsen af Folkekirkens Arbejdsmiljørådgivning er blandt andet en undersøgelse af det psykiske arbejdsmiljø fra 2012, som viser, at folkekirken har arbejdsmiljømæssige udfordringer.

Kilde: Kirketrivsel.dk

Fokus på kirketjeneren

I en serie af artikler ser Kirke.dk nærmere på kirketjenerfaget i folkekirken. Hvem er kirketjenerne, og hvordan ser de på deres fag? Hvilke glæder og udfordringer møder de i deres arbejde? Og hvad tænker kolleger og samarbejdspartnere om kirketjeneren?

Følg med, når Kirke.dk sætter fokus på kirketjeneren med nyheder, baggrund, interview og guides.

Se alle artikler i serien