Kirkesyn

Kirkesyn – læs alle klummer i serien

I klummen "Kirkesyn" reflekterer skiftende skribenter over forholdet mellem kirke og samfund, kald og professionalisme, kultur og forkyndelse, menighed og ansatte, engagement og arbejdsmiljø. Faste bidragsydere er blandt andre Eva Holmegaard Larsen, Louise Højlund, Mette Bock og og Laura Cæcilie Jessen.

Kirken er ikke døende, men coronaen får det til at knage i skelettet

Kirken er ikke døende, men coronaen får det til at knage i skelettet

KIRKESYN: Vi er nødt til at tale om, hvad kirken er, og hvad vores rolle er i samfundet – netop når samfundet lider. Svend Bjerg kaldte kirken et oppegående dødsleje. Det havde han ikke ret i. Men det knager i skelettet, skriver sognepræst Eva Holmegaard Larsen

Hvor blev gudstjenestens sungne led af i debatten om coronarestriktioner?
Kirkesyn For abonnenter på Kirke.dk

Hvor blev gudstjenestens sungne led af i debatten om coronarestriktioner?

KIRKESYN: Når menigheden ikke må synge til gudstjenesten, rammer det ikke kun salmesangen, men også de sungne liturgiske led. Det kræver fingerspitzgefühl og en bevidsthed om, at de liturgiske ændringer ikke bliver permanente, skriver sognepræst Cæcilie Jessen

Kirkesyn

Læs alle klummer i serien