Udendørs pinsegudstjenester

Kirkeordførere vil have ændret udendørs forsamlingsforbud til pinse: “Det er helt gak”

Fælles udendørs pinsegudstjenester 2. pinsedag – som her i Høje Taastrup Provsti i 2017 – har i mange år været populære. Men forsamlingsforbuddet betyder, at gudstjenesten i år skal foregå inde i kirken. Det undrer flere af Folketingets kirkeordførere. Foto: Kåre Gade

Mens det er tilladt at samle 500 til en koncert, er det fortsat forbudt at samle flere end 10 til udendørs pinsegudstjeneste, viser et svar fra kirkeministeren

Flere kirkeordførere opfordrer nu ministeren til at få fjernet det forsamlingsforbud, der fortsat forhindrer flere end 10 deltagere til en udendørs pinsegudstjeneste. 

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Kirkelivet og coronakrisen

De omfattende tiltag, der skal bremse coronasmitte i Danmark, får også hidtil usete konsekvenser for kirker og kirkelige organisationer. I denne serie dækker Kirke.dk de mange udfordringer, det stiller kirkelivet overfor, samtidig med at vi deler de løsninger og initiativer, som tages i brug lokalt og nationalt.

Læs alle artiklerne i serien