Hyrdebrevet Søndag Morgen

Kirken på Landet franarret 6000 oblater: Vi troede, det var til bankobrikker

Projektlederen for "Kirken på Landet" agerer også bankoopråber i en række af landets sogne. Netop derfor troede den frivillige staldkarl, at bestillingen af de mange oblater var bankorelateret. Foto: Shannon Fagan/Panthermedia/Ritzau Scanpix

Det er ikke alene Danske Kirkers Rod, der er blevet franarret et millionbeløb. Også projektet ”Kirken på Landet” er ramt af netsvindleres hærgen: Kirken på landet er blevet franarret tre euro-paller med i alt 6000 oblater

I løbet af sensommeren har en frivillig staldkarl ved projektet ”Kirken på landet” tre gange kørt en palle frem med oblater. Der er tale om i alt 6000 oblater, som karlen har kørt frem på projektets minilæsser. Karlen har i alle tre tilfælde troet, at det var projektets leder, der havde sendt et telegram med ordlyden ”Send flere oblater”. Da projektlederen også er kendt som opråber ved adskillige landsognes bankospil, har karlen troet, at man var i bekneb for bankobrikker.