Kirkeminister indbyder folkekirken til at drøfte genåbning

Kirkeminister Joy Mogensen - her i sin rolle som kulturminister til pressemøde om økonomisk hjælp til atleter - inviterer nu folkekirkens biskopper, provster og organisationer til møde om en genåbning af folkekirken. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Arbejdet med at planlægge en gradvis genåbning af folkekirken og andre trossamfund begynder nu. Kirkeminister Joy Mogensen inviterer folkekirkens ledere og organisationer til drøftelse

Kirkeminister Joy Mogensen (S) inviterer repræsentanter for biskopper og provster, Landsforeningen af Menighedsråd, folkekirkens uddannelsesinstitutioner og de faglige organisationer til at deltage i drøftelser om en "gradvis og kontrolleret genåbning" af folkekirken.

Det skriver Kirkeministeriet i en pressemeddelelse

Kirkeministeren siger, at hun glæder sig til den dag, hvor folkekirken og andre trossamfund igen kan åbne dørene, men også, at det "en tid endnu kommer til at ske på andre vilkår, end vi er vant til."

"Jeg ser frem til, at alle parter nu engagerer sig konstruktivt og ansvarligt i dialogen om, hvordan en kommende genåbning kan ske gradvist og kontrolleret og på en sundhedsmæssig forsvarlig måde, når det bliver aktuelt," siger hun.

Arbejdet sker på baggrund af en aftale mellem regeringen og Folketingets partier om at etablere en række sektorpartnerskaber med henblik på dialog mellem myndigheder og relevante organisationer om, hvordan en ansvarlig genåbning bedst kan forberedes på de enkelte sektorområder.

Det fremgår af pressemeddelsen, at regeringen også arbejder på en gradvis genåbning af andre trossamfund, men ikke, om disse er inviteret til drøftelser. Det fremgår heller ikke, hvornår drøftelserne skal finde sted.

Den første fase af en kontrolleret genåbning vedrørte begrænsede sektorer, herunder visse liberale erhverv, domstolene og forskningslaboratorier. Øvrige sektorer, herunder folkekirken og andre trossamfund, forbliver lukkede foreløbig til og med den 10. maj 2020, og regeringen tager løbende stilling til, om der er behov for at forlænge restriktionerne.

Kirkelivet og coronakrisen

De omfattende tiltag, der skal bremse coronasmitte i Danmark, får også hidtil usete konsekvenser for kirker og kirkelige organisationer. I denne serie dækker Kirke.dk de mange udfordringer, det stiller kirkelivet overfor, samtidig med at vi deler de løsninger og initiativer, som tages i brug lokalt og nationalt.

Læs alle artiklerne i serien