Overblik

Kirkelige årsmøder og konferencer 2020

Hold øje med siden her for årets store konferencer, årsmøder, landsmøder og lignende i de kirkelige organisationer og i frikirkerne. På billedet er det landsmøde i Landsforeningen af Menighedsråd. Foto: Kåre Gade

Hvornår holder Landsforeningen af Menighedsråd Landsmøde? Hvad er emnet på Kristelig Handicapforenings Årsmøde? Få overblikket over de kirkelige organisationers og frikirkernes landsmøder, årsmøder og større konferencer her:

Oversigten opdateres løbende

21. januar: "Hvad er kristendommens rolle i et åbent og pluralistisk samfund"
Høring på Christiansborg arrangeret af Folkekirkens Mellemkirkelige Råd og Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter.

24.-25. januar: DanskOases lederkonference, København
Konferencen sætter fokus på ledernes opgave med at skabe en frimodig kultur i frimenighederne.

31. januar: Projekt ’Kirken på Landet’ afsluttes, Vemb
Et nyetableret landsnetværk skal bære den indsamlede viden fra det fireårige projekt ud i verden.

7.-9. februar: Årsmøde i folkekirkens Mellemkirkelige Råd 2020
Årsmødet vil sætte fokus på de mange herboende østeuropæere med overvejende ortodoks baggrund.

24. februar: Konferencen ’Danskerne og Døden, Aarhus
Danskernes forhold til død og begravelse forandrer sig i disse år – hvordan bør folkekirken reagere?

Marts

6. marts: Folkekirkens Ungdomskors Årsmøde, Odense
Årsmødet byder på både korfaglige oplæg og valg til hovedbestyrelsen.

6.-7. marts: Blå Kors Danmarks Bestyrelseskonference, Fredericia
Blå Kors Danmark fejrer 125-årsjubilæum med debat om organisationens fremtid.

11. marts: Årsmøde i Selskabet for Danmarks Kirkehistorie, København
Mødet indledes med forelæsning om en middelalderpræst af Carsten Bech-Nielsen (AU)

13. marts: Menighedsfakultetet holder konference om dåb og nadver i folkekirken, Aarhus
Konference om dåben og nadveren i en bibelsk og luthersk forståelse af de to sakramenter.

14. marts: Kristelig Handicapforenings Årsmøde, Vejle
Foruden valg til bestyrelsen holder filosofiprofessor Thomas Ploug foredrag om emnet ”menneskeværd”.

5. april: Generalforsamling i Kristeligt Forbund for Studerende, Skanderborg
Generalforsamlingen er en del af KFS' Påskelejr.

23. april: Samvirkende Menighedsplejers Årsmøde, Middelfart
Temaet for dette Årsmøde er ’glæden ved frivilligt arbejde’.

24. april: Repræsentantskabsmøde i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler, Børkop
På repræsentantskabsmødet skal der blandt andet vælges to medlemmer af Landsudvalget.

24. april: Dansk Balkan Mission holder årsmøde, Gram

25. april: Landsdækkende liturgikonference
Biskopperne inviterer til midtvejskonference om arbejdet med ny liturgiform i folkekirken.

2. maj: DFS’ inspirationskonference, Børkop
Temaet for Danmarks Folkekirkelige Søndagsskolers inspirationskonferencen  er ’den opmærkskomme leder’.

8.-10. maj: Luthersk Missions Landsmøde, Skjern
Hvert tredje år arrangerer Luthersk Mission et landsmøde, som er en weekendfest for store og små.

11.-14. maj: Danmarks Kordegneforenings Landskursus, Nyborg
Danmarks Kordegneforenings årlige Landskursus finder sted på Nyborg Strand.

16. maj: Blå Kors' Landsmøde, Odense
Foruden generalforsamling fejrer organisationen sit 125-års jubilæum.

21.-25. maj: Metodistkirkens Landsmøde
Landsmødet er både for Metodistkirken og Metodistkirkens Børne-og Ungdomsforbund.

25.-26. maj: Foreningen for Kirkegårdskulturs Årsmøde, Svendborg
Foreningens 100-årsjubilæum markeres ved Årsmødet.

27. maj: Danmarks Kirkelige Mediecenters Årsmøde, Åbyhøj
Medieproduktionshuset DKM holder sit årlige Årsmøde.

2.-4. juni: Danmarks Kirketjenerforenings Årskursus, Nyborg
Kirketjenernes forhandlingsorganisation mødes til Årskursus 2020.

2.-4. juni: Kirke- og kulturmedarbejdernes fagforening Kirkekultur.nu holder Landskursus, Bredsten
Landskurset løber af stablen under sloganet Læring, Latter, Lydhørhed

5.-7. juni: Landsforeningen af Menighedsråds Årsmøde, Nyborg
Flere hundrede menighedsrådsmedlemmer fra hele landet møder op til Landsmødet, der også er en fejring af organisationens 100-års jubilæum.

5.-7. juni: Indre Missions Årsmødefestival, Børkop
Hvert andet år er Årsmødet i Indre Mission udvidet til en Årsmødefestival på Mørkholt Strand Camping.

20. juli: Det Danske Missionsforbunds repræsentantskabsmøde 2020, Roskilde
Repræsentantskabsmødet finder sted under det fælles sommerstævne i samarbejde med Baptistkirken.

20. juli: Baptistkirkens Landskonference 2020, Roskilde
Landskonferencen finder sted under det fælles sommerstævne i samarbejde med Missionsforbundet.

August

21.-22. august: Danske Sømands-og Udlandskirkers Landsmøde og repræsentantskabsmøde, Nyborg
Landsmødet finder sted den 21. august, mens repræsentantskabsmødet holdes den 22. august. Begge på Hotel Nyborg Strand.

12. september: Mission Afrikas Årsmøde, Højbjerg
Den folkekirkelige missionsforening stiftet i 1911, holder Årsmøde.

12.-13. september: Kirkens Korshærs Årsmøde, Nyborg
Årsmødet i en landets største hjælpeorganisationer finder traditionen tro sted på Hotel Nyborg Strand.

3. oktober: Repræsentantskabsmøde i Evangelisk Luthersk Mission
Missionsforeningen, der bekender sig til folkekirkens bekendelsesgrundlag, holder repræsentantskabsmøde.

20.-22. oktober: KFUM & KFUK i Danmarks Landsmøde, Nyborg
Som mange andre kirkelige organisationers store møder, finder Landsmødet sted på Nyborg Strand.

30.-31. oktober: Grundtvigsk Forums Årsmøde, Slesvig
I anledning af 100-året for genforeningen finder Årsmødet 2020 sted i Slesvig.

13.-15. november: FDF’s Landsmøde, Nyborg
FDF's nutid og fremtid debatteres og nye udviklingsmål besluttes på Landsmødet i Nyborg.

Har vi overset et møde? Informér os om, hvor og hvornår det næste årsmøde, store konference eller lignende finder sted i jeres kirkelige organisation eller frikirke. Så opdaterer vi listen. Skriv til kalender@kirke.dk