Mindeord

Kirkehistoriker: Christian Thodberg forlangte en ligefrem ægthed i alt, hvad han rørte

Christian Thodberg, som døde i denne uge, blev 91 år gammel. Han fungerede som hoffets præst i 33 år. Her lyser han velsignelsen ved Dronning Ingrids begravelse i 2000. Foto: Jørgen Jessen/Ritzau Scanpix

MINDEORD: Det var venligheden, imødekommenheden, humoren, der satte det dybeste aftryk på de studerende og kollegerne. Befriende i et til tider hårdt akademisk miljø, skriver Carsten Bach-Nielsen i sit mindeord over tidligere hofkonfessionarius Christian Thodberg

Christian Thodberg prægede dansk kirkeliv på sin egen måde som den grænsegænger, han var.

Christian Thodberg

Født 1929, død 2020
Cand.theol. 1955
Dr.phil.1966
Forstander og hovedlærer ved Præstehøjskolen 1964-72
Professor i teologi på Aarhus Universitet 1973-99
Kongelig konfessionarius 1975-2008

Christian Thodbergs hustru, sangpædagogen Bodil Thodberg, døde i april i år. Parret efterlader sig fire børn, seks børnebørn og to oldebørn.

Christian Thodberg begraves fredag 16. oktober fra Aarhus Domkirke. Søren Jensen, sognepræst ved Ellevang Kirke, forestår begravelsen.