Kirkegårdsvandring: Hele vores lokale historie er afspejlet i kirkegården

"Folkeuniversitetet understøtter Nationalpark Skjoldungernes Land, der har til formål at udbrede viden om parkens natur og kultur. Her spiller kirkerne og kirkegårdene en central rolle, og for os er det vigtigt at formidle sammenhængen helt tilbage fra før vikingetiden og frem til i dag. Kirkegårdene er en afgørende del af vores kultur," siger Jesper Brandt.

Kirkegårdsvandringer er populære. Det mærker de hos Folkeuniversitetet Skjoldungernes Land nord for Roskilde. I efteråret har de afholdt fire godt besøgte vandringer. Kirke.dk er taget med på en septembervandring i Gershøj

Septemberhimlen er blå, kirketårnet er rødt, og på jorden knitrer vandreskoene i det lyse grus. Vi er med på kirkegårdsvandring ved Gershøj Kirke nordvest for Roskilde. Mellem altid duftende Thujaer, fører Karl-Johan Rubæk, lokalhistoriker af Guds nåde og egen passion, an, udpeger og fortæller.

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Kirkegårdsvandringer

Mange steder i landet arrangeres der i sommerhalvåret gratis kirkegårdsvandringer på såvel kommunale og folkekirkelige kirkegårde.

Et udpluk fra sommeren 2021:

Herstedvester Kirke (arrangør: Herstedvester Kirke)

Nørre Vorupør (arrangør: Museum Thy)

Elling Kirkegård (Elling Sogns Lokalhistoriske Arkiv)

Helsingør Kirkegård (arrangør: Helsingør Kirkegård)

Københavns Kommune (arrangør: Københavns Kommune)